OAK advocaten

Nieuws

doorOAK advocaten

Henk van Katwijk in PIV-Bulletin

Belangenbehartiging voor letselschadeslachtoffers is een vrij beroep. Er is geen opleiding voor nodig en er is geen formeel toezicht. Dit is geen bewuste keuze van de wetgever geweest, maar zo in de praktijk ontstaan. Iedereen mag zich belangenbehartiger, letselschadespecialist of zelfs jurist noemen. Daardoor kunnen personen zonder enige relevante kennis of opleiding zich met soms zeer grote financiële belangen van kwetsbare particulieren bezighouden. Uiteraard kan dit ernstige financiële consequenties hebben. Dit is een volstrekt onwenselijke situatie. Inmiddels dringt het besef meer en meer door dat het niet alleen bij verontwaardiging kan blijven, maar dat er ook echt iets moet gebeuren.

Lees het opiniestuk dat Henk van Katwijk samen met Coen de Koning van Slot Letselschade schreef voor het PIV-bulletin: ‘A fistful of dollars: Afscheid van het Wilde Westen ‘Tot hier en niet verder’.

doorOAK advocaten

Publicatie Mirjam Spruit in PIV-Bulletin

Partner Mirjam Spruit publiceert deze maand in het bulletin uitgegeven door het PIV. Lees haar artikel over aansprakelijkheid voor dieren: https://bit.ly/2PqBitA

doorOAK advocaten

OAK advocaten sluit de zomerperiode af tijdens Groevenbeek Klassiek

Groevenbeek Klassiek 31-8-2018

Groevenbeek Klassiek

De afgelopen vier jaar sluiten we, samen met relaties, collega’s en vrienden, de zomer af tijdens het evenement Groevenbeek Klassiek. Op 31 augustus vindt de vijfde editie plaats en ook ditmaal zijn wij een van de hoofdsponsoren.

Gewapend met fleecedekens en een fles kruidenbitter wandelen we door het bos om te eindigen voor de prachtige Jugendstil-gevel van het landgoed Oud Groevenbeek. Het bos met ruisende blaadjes en vogels vormt het perfecte decor voor een klassiek concert. Terwijl de zon langzaam ondergaat, betovert het Holland Symfonie Orkest onder leiding van Wim van Herk het bos in een sprookjesachtige concertzaal.

De volgende solisten vullen dit lustrumjaar het Holland Symfonie Orkest aan:
Amanda Key – sopraan
Hans Voschezang – bariton
Robert Vroegindeweij – houten dwarsfluit

Na afloop is er op landgoed Oud-Groevenbeek een borrel en terug in de tuin steken we de vuurkorven aan voor een behaaglijke, lange zomeravond.

Wij nodigen al onze relaties uit om deze avond met ons mee te beleven! Belt u ons om door te geven met hoeveel personen u aanwezig wilt zijn?

doorOAK advocaten

Publicatie Henk van Katwijk in PIV-Bulletin

Het PIV-Bulletin van juni publiceert een bijdrage van Henk van Katwijk. Hierin bespreekt hij het aanpassen van de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren op een zodanige wijze dat opzetschades worden vergoed.

U kunt het artikel hier lezen.

dooradmin

Je gaat sneller als je lacht…

Vandaag met twee teams aan de midwintermarathon meegedaan. 8 en 16 km. Geweldig evenement, mooi weer en een fijn ploeg. Trots!

dooradmin

Henk van Katwijk, Mirjam Spruit en Wendy Oostveen-Kouwenhoven starten OAK advocaten

Per 1 januari 2018 starten advocaten Henk van Katwijk (58), Mirjam Spruit (45) en Wendy Oostveen-Kouwenhoven (45) een nieuw advocatenkantoor onder de naam OAK advocaten; een kantoor waar advocaten en schade-experts werkzaam zijn op het gebied van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Mirjam Spruit en Wendy Oostveen-Kouwenhoven zijn afkomstig van gerenommeerde advocatenkantoren en Henk van Katwijk, brengt zijn kantoor Assuraad advocaten, met een team van 20 medewerkers, volledig in.

persbericht02012018

dooradmin

OAK advocaten van start per 1 januari 2018

Per 1 januari 2018 start een nieuw advocatenkantoor met een unieke vorm van dienstverlening, waarbij zowel advocaten als personenschade-experts werkzaam zijn: OAK advocaten.

OAK advocaten® is de start van drie advocaten met jarenlange ervaring op het gebied van personenschade, verzekeringsrecht, (beroeps)aansprakelijkheidsrecht en tuchtrecht. Mirjam Spruit en Wendy Oostveen-Kouwenhoven, afkomstig van gerenommeerde advocatenkantoren en Henk van Katwijk, afkomstig uit de schaderegelingspraktijk en sinds een aantal jaren eveneens als advocaat werkzaam, bundelen hun krachten in een nieuw kantoor, dat exclusief werkt voor verzekeraars en professionals.

Henk van Katwijk is verheugd met deze stap: “Mijn huidige kantoor Assuraad Advocaten B.V., breng ik volledig in OAK advocaten in. Op die manier profiteert OAK advocaten van de enorme expertise die in de afgelopen 30 jaar hierin is opgebouwd. Bij OAK advocaten werken daardoor zowel advocaten als personenschade-experts. Hierdoor kan OAK advocaten haar klanten een totaalpakket van dienstverlening aanbieden, bestaande uit onderzoek, schaderegeling en procesvoering.”

De combinatie is uniek in de markt; de OAK advocaten worden ondersteund door de experts uit de schaderegelingspraktijk en de experts benutten op hun beurt de kennis van het bewijs- en procesrecht. Mirjam Spruit licht toe: “In de verzekeringsbranche bestaat traditioneel een scheiding tussen de (proces)advocatuur enerzijds en de schaderegeling/expertise anderzijds. OAK advocaten combineert deze twee. Dit verlaagt de kosten voor verzekeraars en verhoogt tegelijkertijd de kwaliteit van de dienstverlening.”

Naast aansprakelijkheidsvraagstukken, waaronder de diverse beroepsaansprakelijkheden alsook het tuchtrechtelijk handelen van advocaten, artsen en andere beroepsgroepen zoals makelaars en deurwaarders, behoren ook verzekeringsrechtelijke vraagstukken tot de kernactiviteiten van het nieuwe advocatenkantoor. Wendy Oostveen-Kouwenhoven vult aan: ”Zelf sta ik veelvuldig arbodiensten en (bedrijfs)artsen bij; duidelijk een groeiende markt.”

Vanaf de start op 1 januari a.s. zullen in totaal vijf advocaten en acht schaderegelaars in een team van 22 mensen werkzaam zijn bij OAK advocaten. Henk den Hollander, met jarenlange ervaring in de verzekeringsbranche, wordt kantoordirecteur.