OAK advocaten

Ons pand

OAK advocaten is gevestigd aan de Oude Arnhemsekarweg in Ermelo. De Oude Arnhemsekarweg (of Arnhemschekarweg) was een handelsroute vanaf de Zuiderzee naar Arnhem. Voordat Koning Willem I zich had ingezet voor de aanleg van de Zuiderzeestraatweg was de onverharde Oude Arnhemsekarweg voor Ermelo de belangrijkste verbinding met Harderwijk en Putten. Hierlangs vonden rondtrekkende handelsreizigers op weg naar de Hanzesteden hun rust.

Door de eeuwen heen zijn grote delen van het oorspronkelijke beloop van de weg verdwenen. Vooral in bebouwde omgeving zijn er sporadisch onderdelen van deze historische verbinding vindbaar. Tussen de Oude Telgterweg en de Hamburgerweg heeft de Oude Arnhemsekarweg binnen de bebouwde kom van Ermelo grotendeels nog zijn oorspronkelijke beloop. Buiten de bebouwde kom, waar de Oude Arnhemsekarweg door de bosgebieden loopt, heeft de weg nog een verbindings- en ontsluitingsfunctie.

Voordat wij onze intrek namen in dit pand was het jarenlang de thuishaven van een loodgietersbedrijf “Goedvree”. Bekend in Ermelo en omgeving. Toen zag het er zo uit:

Ons pand kreeg in 2013 een flinke facelift van binnen en van buiten. Onze no-nonsense mentaliteit is ook terug te vinden in het pand. Geen pluche en mahonie. De stoere industriële plafonds en de liftschacht vanuit het loodgieterstijdperk zijn behouden gebleven, op het dak staan zonnepanelen.

In 2020 -midden in de Coronacrisis- werd een uitbreiding en renovatie gerealiseerd. We kregen er flink wat meters werkruimte bij, passend bij onze organisatie.