OAK advocaten

Ondertekenen

U heeft van OAK advocaten een document ter ondertekening ontvangen. Dit kan een (vaststellings)overeenkomst zijn of bijvoorbeeld een machtiging of verklaring. Het is fijn als uw handtekening goed zichtbaar is en tegelijkertijd het document ook. Daarom is een foto maken van een document niet zo heel handig. U kunt het beste op een van onderstaande manieren het document voorzien van uw handtekening en aan ons terugsturen:

Gebruik een app
De apps Scannable (iPhone) en Camscanner (Android) zijn erg goed in staat om nette scans te maken waardoor het document goed leesbaar blijft. Print het te ondertekenen document uit, zet met pen uw handtekening op de gewenste plek en gebruik vervolgens een van bovenstaande apps om het document in te scannen. Daarna kunt u het terugmailen naar ons of uw belangenbehartiger.

Apple: ondertekenen vanuit de Mail-app
Hebt u het document als pdf-bestand ontvangen? Dan kunt u, als u een iPhone of iPad hebt, het document op uw eigen apparaat ondertekenen en direct terugsturen:

  • Open het PDF-bestand dat als bijlage werd meegestuurd
  • Druk nu rechtsboven op het stift-icoontje, onderaan verschijnt er nu een werkbalk waarbij u op het +-je klikt zodat u het volgende in beeld ziet:
    Werkbalk handtekening Apple
  • Tik op het handtekening-icoon. Let op, het kan zijn dat u hiervoor uw scherm moet draaien!
  • Heeft u al eens een handtekening ingevoerd? Selecteer deze dan. Door te klikken op ‘Voeg handtekening toe of verwijder’ kunt u een nieuwe aanmaken. Teken op het scherm de handtekening, kantel eventueel het scherm om meer ruimte te hebben. Klik op ‘Gereed’ als u klaar bent.
  • De handtekening verschijnt nu in het PDF-bestand. Sleep deze naar de juiste plek. Door middel van de blauwe puntjes kunt u de handtekening vergroten of verkleinen. Staat de handtekening op de juiste plek? Klik dan bovenaan op ‘Gereed’.
  • Kies nu voor ‘Antwoord allen’ om het ondertekende bestand direct terug te mailen naar de afzender(s). Kies voor ‘Nieuw bericht’ als u een hele nieuwe mail wilt opstellen en daar het PDF-bestand wil bijvoegen.
    Tip: neem uzelf mee als ontvanger zodat u ook zélf een getekend exemplaar heeft.

Uitprinten en per post versturen
Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de stukken uit te printen, uw handtekening te zetten en vervolgens alles per post aan ons op te sturen:

OAK advocaten
Oude Arnhemsekarweg 52
3851 GG Ermelo